Povratak

Brit hrana: podijela Brit hrane prema dobnoj skupini i potreba pasa

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragica_nemes

 
Odgovara:
Dragica Nemeš, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 


P:
Zanima me što mislite Brit hrani, pitala sam neke veterinare i nisu čuli za tu hranu.  Čula sam od prijateljice da je odlična i da je među boljima, samo mi nije jasno zasto je toliko jeftinija i nije raširena kao ostale. Nema puno informacija na internetu a i voljela bih čuti Vaše mišljene. Također bi molila da mi kažete koja je razlika između Brit Premium i Brit Care, pošto je Care dosta skuplja. Uzimam štenca rodezijskog goniča i želim mu dati što je moguće bolju hranu dok odrasta. Mislila sam uzeti Hills ali eto saznala sam za ovu i mami me jer je dosta jeftinija, ali ne zelim pogriješiti samo zbog cijene. Unaprijed hvala. Vedrana


O: BRIT CARE Junior Large Breed Lamb/Rice Hipoalergena formula za štence i mlade pse velikih i gigantskih pasmina u dobi od 3 mjeseca do 2,5 godine Brit Care Junior Large Breed je izbalansirana i visokoprobavljiva superpremium hrana razvijena u skladu s posebnim nutricionističkim potrebama štenaca i mladih pasa velikih i gigantskih pasmina. Hrana ne opterećuje probavni trakt a pažljiv izbor hipoalergenih sastojaka spriječava pojavu alergijske reakcije i intolerancije na hranu.


Pravilan omjer kalcija i fosfora, te visok udio glukozamina i kondroitina pridonose harmoničnom razvoju kostiju i zglobova te preveniraju probleme rasta. Voćni oligosaharidi hrane pozitivnu mikrofloru crijeva i štite crijeva od patogenih uzročnika proljeva. EPA i DHA su potpora razvoju i zdravlju mozga, živčanog sustava i senzornih organa. MOS održavaju zdrava crijeva i reduciraju patogenu mikrofloru u crijevima.

Brit Care hrana ne sadrži soju, govedinu, svinjetinu, kukuruz, pšenicu, niti GMO. Brit Care hrana nije i neće biti testirana na laboratorijskim životinjama. Proizvodi se od svježih sirovina iz EU te janjetine podrijetlom s Novog Zelanda (životinje hranjene samo prirodnom hranom). Proizvodnja ima certifikat jamstva kvalitete ISO9001.

Sastav: janjetina i prerađevine od janjetine, riža, mast peradi (konzervirana tokoferolima), lososovo ulje, prirodne arome, rižine posije, sušeni repini rezanci, pivski kvasac, jaja u prahu, ekstrakt juke (Yucca schidigera) 200 mg/kg, dehidrirane jabuke, minerali, manan oligosaharidi (MOS) 100 mg/kg, voćni oligosaharidi (FOS) 100 mg/kg, glukozamin sulfat 260 mg, kondroitin sulfat 160 mg.

Analitički sastav: bjelančevine 28%, sadržaj masti 14%, vlaga 10%, sirovi pepeo 7,5%, sirova vlaknina 2,5% kalcij 1,8%, fosfor 1,2%, omega-6 2%, omega-3 0,5%

BRIT Premium Junior Large Breed: Potpuna hrana za mlade pse (u dobi od 4 do 24 mjeseca) velikih pasmina (25-45 kg).

Sastav: piletina 42 %, riža, kukuruz, pšenica, pileća mast (konzervirana tokoferolima), lososovo ulje, pivski kvasac, prirodna aroma, dehidrirane jabuke, minerali, biljni i voćni ekstrakt 300 mg/kg, glukozamin sulfat 260 mg/kg, kondroitin sulfat 160 mg/kg, manan oligosaharidi (MOS) 150 mg/kg, voćni oligosaharidi (FOS) 100 mg/kg, ekstrakt juke (Yucca schidigera) 80 mg/kg, elementi u tragovima (bakar, cink, selen) iz organskih spojeva.

Analitički sastav: bjelančevine 27,0 %, sadržaj masti 16,0 %, vlaga 10,0 %, sirovi pepeo 6,4 %, sirova vlaknina 2,3 %, kalcij 1,6%, fosfor 1,1 %.
Dodaci/kg: nutritivni: vitamini: vitamin A 20.000 IJ, vitamin D3 1.900 IJ, vitamin E (?-tokoferol) 600 mg; elementi u tragovima: cink 100 mg, željezo 90 mg, mangan 45 mg, bakar 20 mg, jod 1 mg, selen 0,2 mg; antioksidansi.


Uputa za korištenje: Poslužiti u suhom obliku ili omekšano s malo tople vode. Osigurati dovoljnu količinu vode za piće. Dnevna količina ovisi o dobi, konstituciji i kondiciji psa, kao i o godišnjem dobu. Kako bi pas bio u dobroj kondiciji osigurajte mu dovoljno vježbe i ne hranite s prekomjerinim količinama hrane. Proizvod čuvajte na suhom, tamnom i zračnom mjestu, na sobnoj temperaturi
Brit care hrana superpremijum i primjerenija je za Vašeg ljubimca od premijum Brita ,jer je "potpuna "u smislu zadovoljenosti s vitaminima,mineralim i glukozaminima koji su bitni za razvoj štenca velike pasmine koji brzo raste .Cijena je povoljnija jer su navedene hrane direktan uvoz Pet Centra i na taj naćin je moguća i niža prodajna cijena a i iz istog razloga ih se ne može naći u široj ponudi.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr