Martina-Petrovic


Odgovara:
Martina Petrović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb 

P: Imam štene staro 2 i pol mjeseca, sibirski samojed. Danas u jednoj stlici je bilo crnog, a kasnije nešto u vidu proljeva s krvlju i sa strane, ne znam je li povratila ili šta, bila je neka sluz sa nekim  crvenilom, nešto kao krv. Ovo me jako prepada, šta da radim?!
Nikola

O: Prisutnost krvi u stolici šteneta upućuje na ozbiljnije poremetnje zdravlja. Postoje brojni uzroci koji mogu dovesti do pojave krvi u stolici, primjerice bakterijske infekcije, alergijske reakcije na pojedine sastojke iz hrane, invazija crijevnim parazitima, prejedanje, ingestija oštrih predmeta, infekcija protozoonom vrste Coccidia i Giardia, nagle promjene načina prehrane, virusne infekcije poput parvoviroze...

Dodatne informacije možete saznati i u ranije objavljenom odgovoru kolegice Zdravke Rumihe, dr.vet.med. naslovljenom Krv u stolici šteneta i tipične infekcije / Trovanje u pasa.

Na ovakav način poprilično mi je teško odrediti što je uzrok simptoma kod Vašeg ljubimca.

Savjetujem Vam da se obratite Vašem veterinaru jer jedino na takav način je moguće postaviti točnu dijagnozu trenutnog zdravstvenog stanja Vašeg ljubimca.

OZNAKE: