Odgovara:
Dragan Vešović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Čime treba hraniti psa poslije medicinske hrane Hill's, mala pasmina?
Manuela

O:
Kako mi niste naveli o kojoj je hrani riječ, odnosno koja je bolest bila posrijedi, teško mi je odgovoriti na Vaše pitanje.

Naime, Hill's Prescription Diet hrane za kućne ljubimce su posebno formulirane da pomažu u liječenju ljubimaca sa zdravstvenim problemima. Sa mnogima od njih možete hraniti svog ljubimca do kraja života.

U nekim slučajevima, prelazak na običnu hranu mogao bi vratiti situaciju u prvotno stanje (ponovna pojava kliničkih poremećaja, npr. gastritis, enteritis, dermatitis,...).

Stoga, savjetujem Vam da se pri odabiru i odluci o novoj hrani savjetujete s Vašim veterinarom, koji će prema povijesti bolesti ljubimca moći preciznije odrediti daljnju hranidbu.

U našim trgovinama nalazi se veliki izbor hrana renomiranih proizvođača svih kategorija. Ako se odlučite hraniti ljubimca hranama namjenjenim psima bez zdravstvenh problema, savjetujem Vam da odaberete neku od hrana iz premium (Alleva, K-9, Belcando, Profilum) ili superpremium programa (Eukanuba, Hill's, Purina, Royal Canin). Takve hrane su prilagođene dobnoj kategoriji i veličini Vašeg ljubimca. Premium i superpremium hrane će u potpunosti zadovoljiti sve nutritivne potrebe pasa. Psima hranjenim premium i superpremium programima nije potrebno dodavati vitamine ili minerale u obroke, osim u stanjima kada Vam to preporuči veterinar.

OZNAKE: