Povratak

Mobility hrane i dodaci prehrani za bolju pokretljivost zglobova

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
IvanaSarcevicHorvat Joomla


Odgovara:
Ivana Šarčević Horvat, dr. med. vet. 
Pet centar, Kralja Petra Svačića 61, Osijek

P: Imam čivavu 2.5 godine staru koja teži 5 kg (nije pretio, već je genetski veći nego što je uobičajeno). Prošle godine je operirao patelu na desnoj nozi, te prije 4 mjeseca i na lijevoj nozi. Po preporuci veterinara nakon operacije sam mu davala Canivitom forte mjesec dana, potom pauza i opet mjesec dana. Rtg snimak i pregled opipom ukazuje na to da je operacija bila uspješna. Međutim pas i dalje u šetnji hopsa na obje zadnje noge. Dobrog općeg stanja, normalno jede, raspoložen je i razigran, skoči sa kreveta i na krevet, trči po stepenicama (iako to ne dopuštam, već ga nosim)... Ne primjećujem ukočenost niti bolnost, već samo to neprirodno i jako često hopsanje, naizmjence na obje zadnje noge kad ubrza korak. S obzirom na to da veterinar sumnja i na početak displazije kuka, savjetovao nam je da uvedemo neku od mobility hrana (nije definirao koju). Možete li mi, molim Vas, konkretno preporučiti koja bi hrana bila najbolja s obzirom na njegovu dob, pasminu i veličinu? Trebam li uz takvu hranu davati i suplemente i ako da koje? Unaprijed hvala! Romana

O: U veterinarskim ljekarnama Pet centra možete pronaći veterinarsku hranu renomiranih proizvođača koja služi kao potpora zdravlju zglobova kod osteoartritisa.

Brit Joint & Mobility s haringom i graškom bez žitarica sadrži dugolančane omega 3 masne kiseline, kolagen tipa I, glukozamin sulfat, kondroitin sulfat ,MSM i tamjanovac. Sve navedene supstance pomažu regeneraciji zglobne hrskavice, jačanju ligamenata te smanjuju upalu i bolnost.

Hill's PD j/d Joint CarePurina Pro Plan Joint Mobility  te  Royal Canin VD Mobility Support također sadrže omega 3 masne kiseline te glukozamin i kondroitin.

Uz odabranu veterinarsku hranu možete ljubimcu dati i dodatak prehrani koji također sadrži glukozamin, kondroitin te kolagen tipa II i hijaluronsku kiselinu, kakav je primjerice CondroVet Force HA. U ponudi su i Flexadin Advanced meke tablete koje sadrže ekstrakt tamjanovca i nedenaturiran kolagen tipa II, koji djeluje posredno preko imunološkog sustava.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr