Odgovara:
Dragan Vešović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Imam pitanje u vezi mog psa "- ja njemu, od kada je bio mali, dajem vitamine Pro fit multi vitamin tabletten.  Još malo pa će ih nestati. Da li mu ih trebam prestati davati ili mu kupiti nove? I zanima me njihovo djelovanje.
Hvala, Dina

O: Multivitaminski dodaci prehrani ne mogu zamijeniti zdravu i pravilno izbalansiranu prehranu, prehranu prilagođenu dobi, veličini i aktivnosti samog ljubimca. Njihova uloga je u preveniranju nedostataka pojedinih vitamina i posljedičnim komplikacijama.

Naime, hrana za ljubimce treba biti pravilno izbalansirana i prikladna dobi i aktivnosti, odnosno, potrebama ljubimca. Određene skupine hrana, poput superpremium ili premium hrana, svojim sastavom i odabranim sirovinama u potpunosti zadovoljavaju hranidbene potrebe pojedinih kategorija pasa. Iz tog razloga, pri hranidbi ljubimaca premium i superpremium hranama ne treba koristiti nikakve dodatke prehrani.

Međutim, određena stanja iziskuju pojačane potrebe organizma za unosom vitamina i minerala, poput  bolesnih stanja, stresa, pojačane aktivnosti,...

Trixie Pro fit multivitaminske tablete s biotinom su dobar dodatak prehrani. Naime, dodani vitamini osiguravaju dovoljne količine potrebne za ljubimce u rastu i razvoju, odnosno, kod odraslih pasa, kao prevencija nedostataka pojedinih vitamina.

Ova formula je dodatno pojačana s dodatkom biotina i na takav način, osim što preveniraju nedostatke pojedinih vitamina, pozitivno djeluju i na različite probleme s kožom i dlakom, stimulirajući pravilan rast i kvalitetu dlake.

Dakle, ovisno o prehrani i potrebama ljubimca, te o preporukama proizvođača vitaminskih dodataka, prilagodite primjenu istih svom ljubimcu.

OZNAKE: