Odgovara:
Martina Kuzmanić, dr. vet. med.,
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka

P: Zanima me može li zlatni retriver zimi biti vani i do koje temperature i kakva kućica je potrebna? Unaprijed hvala! Tea

O: Naravno da gotovo svaki pas može i zimi biti van kuće, ali svaki organizam se mora prilagoditi vanjskim čimbenicima i za to mu je potrebno vrijeme privikavanja.

Ako psa držite većinu godine u stanu i kući, a nakon toga odlučite da mora dobiti svoju kućicu i "izbacite" ga pred samu zimu, pas će se vrlo teško prilagoditi novonastaloj situaciji i načinu življenja.

U takvoj situaciji pas odjednom više nije član obitelji, sve skupa će ga vrlo zbuniti, promijeniti će ćud, a možda i pokazati neke znakove bolesti (smanjen apetit, neprestano lajanje, grickanje i lizanje šapica, nepovjerljivost i ljubomoru prema Vašim gostima i slično).

Ako ste odlučili da će pas živjeti van Vašeg doma, to morate što prije i realizirati, još ovoga ljeta. Dapače, na taj način će se lakše prilagoditi novim vanjskim uvjetima, koža i dlaka će postati još zdravija i ljepša, a naravno da uz ovakav način življenja ide i drugačija prehrana. Možete mu ponuditi super premium hranu Performans koja je namijenjena za aktivnije pse (Eukanuba, Royal Canin).

Kućicu za Vašeg psa možete pogledati i nabaviti u Pet centru, gdje Vam nudimo veliki izbor, od prekrasnih drvenih kućica s kosim/ravnim krovom renomiranog proizvođača Karlie (dimenzije: 116x82x79cm), zatim Ferplast XL (dimenzije: 110x96x95) ili kućica Kenny 07 od plastičnog materijala.



OZNAKE: