Povratak

Prevladavanje straha

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
IvanaSarcevicHorvat Joomla


Odgovara:
Ivana Šarčević Horvat, dr. med. vet. 
Pet centar, Kralja Petra Svačića 61, Osijek

P: Imam problem s našim ljubimcem, naime pasmina je koja bi se trebala redovito šišati, ali nažalost to je nemoguća misija, jednostavno ne dozvoljava. Bili smo u nekoliko salona, pokušali sami, ali uzalud... U zadnjem salonu su nam rekli da je vjerojatno doživio neki šok i da se zato boji. Što nam je činiti? Hvala na odgovoru. Lp, Isabelle

O: Psi kao i ljudi mogu imati fobije, uzrok njihovoj pojavi često je u izostanku rane socijalizacije te negativnom iskustvu u prošlosti.

Da bismo pomogli našim ljubimcima u prevladavanju straha i tjeskobe možemo koristiti dodatke prehrani u tabletama, kapsulama, pasti, ili oralnoj otopini na biljnoj bazi.

Adaptil ogrlica za pse sadrži djelotvorne feromone identične sastavom prirodnim feromonima kod kuja dojilja, koji dovode do emocionalne stabilizacije i umirenja. Može se dugoročno koristiti, znanstveno je potvrđena njena djelotvornost. Acepromazin je lijek za sedaciju koji mora odobriti veterinar, koristi se kada je nužno umiriti psa da bi se obavila pretraga, cijepljenje i kao priprema za anesteziju.

Više o ovoj temi možete saznati i u prethodno objavljenim odgovorima naših kolega, na sljedećim stranicama Pet centra:

Liječenje fobije psa

Prekomjerno lajanje i strah od grmljavine

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr