dragica_nemes


Odgovara:
Dragica Nemeš, dr. vet. med.,
Pet centar, Drvinje 1, Zagreb 

P: Nemam novaca trenutno da svom psu kupim nešto protiv buha i zamolila bi vas da mi preporučite što da napravim da joj ublažim tu muku dok ne nabavim novac. Unaprijed hvala. Sara

O: Prirodni repelenti su: cedar, eukaliptus, geranij, klinčić, metvica, limun, lavanda. Buket suhog lavandinog cvijeta možete objesiti i na pseću kućicu. Prirodne repelente možete koristiti u kombinaciji kao eterična ulja ili pripravke namočene u vodi.

U našem asortimanu je dostupan, po vrlo povoljnoj cijeni, preparat VIPET Buhostop prah za suzbijanje uši, buha, krpelja. Prirodno je sredstvo za suzbijanje uši, buha, krpelja kod pasa, mačaka, kunića, tvorova i ostalih dlakavih ljubimica. Bez štetnih kemikalija. Pogodno za tretiranje mladunčadi. Mogu se tretirati i životinje i ležišta. Prah koji ne sadrži štetne kemikalije, bez mirisa je i ne ostavlja tragove. Lijepi se na voštanu površinu parazitskih kukaca, prodire ispod njihovog pokrovnog sloja, dehidrira ih i tako ubija.

Sastav: netretirana dijatomejska zemlja.

Upute za korištenje: prije tretiranja životinju gladite da je umirite i odvratite pažnju. Posipajte prah po dlaci životinje ili četki za njegu i četkajte kako to inače činite. Pazite da vrhovi četke dodiruju kožu, a ne da prolaze samo kroz dlaku. Postupak ponoviti dok ne obložimo cijelu površinu kože, posebno obraćajući pažnju na uha, prednje noge i trbuh. Pazite da prah ne dođe u oči životinje!

Ukoliko su uši, buhe ili krpelji već prisutni, postupak se ponavlja 1x tjedno, sve dok se životinja ne oslobodi parazita. Za preventivno korištenje dovoljno je tretirati 1x u dva tjedna.

Može se upotrebljavati kod štenadi i mačića kao i za tretiranje ležišta i tepiha.

OZNAKE: