Povratak

Preparati za umirenje štenca za potrebe rezanja noktiju

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
elena-tijan1

 
Odgovara:
Elena Tijan, dr. vet. med.,
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka 


P:
Imam jedno kratko pitanje..imamo štenca od 8,5 mjeseci koji se panično boji rezanja noktiju, ne želim mu davati sedative jer to jedino veterinar preporučuje kada dođemo na rezanje noktiju, štenac je u kući tako da noktiće ne može isturpijati na betonu, vidjela sam na vašim stranicama da vaši kolege preporučavaju DiaCalm tablete. Koliko one umire psa? On se toga jako boji i ne da uopće šapu, i koliko često se to može davati? Hoće li tablete biti štetne za štenca, imaju li nuspojave?Hvala Vam unaprijed. Mateja


O:
DiaCalm je prirodni preparat za umirenje kućnih ljubimaca. Njegovi prirodni sastojci pomažu opustiti i umiriti pse i mačke u stresnim situacijama kao što su putovanje, grmljavina, vatromet, promjena okoline, izložbe i sl. Djelatni sastojci su hmelj (Humulus lupulus), korijen valerijane (Valeriana officinalis) i ekstrakt đumbira (Zingiber officinalis). Hmelj je inače blagi sedativ koji djeluje protiv nervoze i napetosti, slično kao i valerijana koja umiruje i opušta mišiće dok đumbir smanjuje nervozu želuca i mučninu. Pripravak se po mogućnosti daje sat vremena unaprijed, a doza za pse je 2 – 3 tablete na 10 kg tjelesne težine.



DiaCalm tablete je bez prekida preporučljivo koristiti u  razdoblju od 2 – 3 tjedna. Budući da je duljina djelovanja individualna, doza se može po potrebi ponoviti, ali ipak ne više od 2 puta dnevno.

Što se tiče nuspojava, za sada nisu registrirani nikakvi štetni učinci. Kontraindikacija također nema osim naravno ako životinja nije preosjetljiva na neki od djelatnih sastojaka pa onda ne bi smjela uzimati ovaj preparat.

Osim DiaCalm tableta, Vašem ljubimcu možete dati i Kalm Aid tablete, Canpref sirup ili Petvital Bachove granule o kojima možete više pročitati u tekstu objavljenom na stranici Strah psa od petardi tijekom blagdana - kako ga opustiti i preparati za smirenje

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr