Povratak

Šamponi za prhutavu kožu i lososovo ulje

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Josipa Sadaric web v2


Odgovara:
Josipa Sadarić, dr. med. vet.
Pet centar, Našička 144, Zagreb

P: Već neko vrijeme mi pas (10 kg) ima prhut po dlaci. Molim Vas, koji bi mi šampon protiv prhuti preporučili za tretiranje istog? Inače prhutanje kože primjetila sam prije cca 2 mjeseca kada je i veterinar potvrdio da je pas intolerantan prema hrani koju je do sada koristio. Kod vas sam kupila BRIT GF VD Dog Hypoallergenic, kod intolerancija na hranu, pa me zanima da li se to prhutanje može riješiti konzumiranjem navedene hrane ili je potrebno tretirati za to predviđenim sredstvom?

O: U našem aktualnom asortimanu možete pronaći nekoliko različitih šampona za prhutavu kožu, ovisno o samom uzroku i prema uputi Vašeg veterinara.

Dermoscent Atop šampon za pse i mačke protiv svrbeža za osjetljivu kožu bez sapuna, pogodan za čestu upotrebu. Čisti, umiruje i hidratizira suhu i ispucalu kožu, kao i kožu koja je osjetljiva na alergene, a sadrži mega 3 i omega 6 masne kiseline, porijeklom iz biljaka, ekstrakt iz cvijeta kapara i kompleks prirodnih antioksidansa.

Uz dodatak tog šampona napravljene su i ampule Dermoscent Essential 6 Spot-on za pse, za regeneraciju oštećene kože, rehidrira, jača se integritet kože, a uz dezodorirajući učinak ograničava se nekontrolirano linjanje i gubitak dlake. Sadrži i koži korisne antioksidante. Aplicirajte 1 pipetu na kožu svaki tjedan, inicijalno tijekom 2 mjeseca, nakon toga preporuča se korištenje 1 pipete svaka 2 tjedna sve dok je potrebno.

Zincoseb šampon za regeneraciju kože u slučaju seboreje i prhutanja za pse i mačke. Zbog prirodnog djelovanja sumporne i salicilne kiseline, stimulira regeneraciju kože u slučaju seboreje i prhutanja. Također uspostavlja ponovnu ravnotežu i sprječava prhutanje kože. Sinergizam između te dvije aktivne supstance i cink glukonata, unapređuje vitalnost i funkciju kože i dlake, te dolazi do opuštanja napetosti i umirivanja svrbeža. Prisutnost lanolina sa svojim jakim i osvježavajućim svojstvima, poboljšava regenerativnu aktivnost kože. Blag miris pomaže prikriti prisutnost neugodnog mirisa koji je posljedica prhutanja kože.

Vetoquinol Dermilen gel/hipoalergijski šampon koji vraća masnoću i vlažnost kože za pse i mačke. Zahvaljujući svojoj visokoaktivnoj komponenti za pranje, Dermilen posjeduje jaku sposobnost čišćenja, čime se postiže temeljito pranje dlake i kože. Masne komponente djelotvorno štite kožu od isušenja, te koža zadržava vlažnost i nježnost. Dermilen se također pokazao kao dobar hipoalergijski gel zbog sadržaja posebno odabranih komponenti koje ne senzibiliziraju kožu pa se može upotrijebiti i kod osjetljivih životinja, i kroz duži period.

Isto tako može se dodavati u hranu lososovo ulje koji je izvor omega 3 masnih kiselina koje podupiru zdravlje kože, dlake, imunološkog sustava kao i srca i zglobova. Iz aktualne ponude izdvajamo Brit Care ulje lososa kao i hladno prešana Wolfpack lososovo ulje i Canvit BARF lososovo ulje.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr