Povratak

Silymarin | Preparati za zaštitu jetre: Legaphyton i Canvit BARF Sikavica

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Josipa Sadaric web v2


Odgovara:
Josipa Sadarić, dr. med. vet.
Pet centar, Našička 144, Zagreb

P: Zanima me smijem li psu dati Silymarin namijenjen ljudima  i u kojoj dozi. Trenutno je na terapiji Phenobarbitonom pa nam je to savjetovano u cilju zaštite jetre. Lp, Tatjana

O: Trebali biste s Vašim ambulatnim veterinarom provjeriti propisanu dozu po kilogramu tjelesne mase jer doze variraju od 50 do 250mg/kg p.o. jednom dnevnom. Vrlo je važno da se držite preporuke proizvođača, s time da prilikom korištenja prepara koji su namijenjeni ljudima treba posebno paziti da ne sadrže dodatke poput xilitola koji je toksičan za pse.

Međutim, u našim poslovnicama dostupni su Vam već izbalansirani preparate namjenjeni za životinje. Među njima su:

Vetoquinol Legaphyton® 50 ili 200 tablete za pse i mačke, dodatak prehrani za pse i mačke za zaštitu jetre koji osigurava antioksidanse a sastoji se od: laktoza, silibin / fosfolipidi (silibin 1,1% i fosfatidilkolin), sojina vlakna, mješavina polidekstroze, talk i trigliceridi srednjeg lanca, magnezijev stearat, hidrolizat proteina soje.

CANVIT BARF Sylibum marianum. Sjemenke sikavice (Sylibum marianum) su prirodan izvor silimarina, specifičnog kompleksa flavonolignana. Kao antioksidans, silimarin je vrlo učinkovit u zaštiti jetrenih stanica. Promiče normalan rad jetre, štiti je te podupire razvoj i regeneraciju jetrenih stanica.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr