Povratak

Što učiniti kada susjedima smeta povremeno cviljene pasa?

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragan_vesovic

Odgovara:
Dragan Vešović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb


P:
Imam mješanku huskyja i aljaškog malamuta, stara je godinu dana uredno cijepljena i čipirana. Imam veliki problem ona preko noći zna se javiti 2 puta sa njenim zavijanjem koje traje po 10 sekundi i mojim susjedima to užasno smeta te mi prijete prekršajnim sudom, zvali su policiju i rekli da ona zavija po cijele noći i da je to neizdržljivo, policija je bila i nije uzela zapisnik, komunalci su mi dolazili vec 7 puta i ti susjedi su skupili 5 potpisa  da žele da se mi riješimo psa. Ja  ne želim ju izgubiti zbog toga što ona zavija po 20 sekundi preko noći i još ju susjedi gađaju kamenjem čim se oglasi.
Zvala sam policiju rekli su da oni mogu izaći van sa veterinarom i provjeriti da li je pas vezan i da li je vrt ograden i ništa više, s druge strane odvjetnik mi govori da ako su se skupili potpisi da ću morati se riješiti psa. Mene sada zanima da li je moguće da mi se oduzme pas koji stvarno nista nije kriv imate savjet što da učinim? Martina

O:
Žao mi je ali ne posjedujem informaciju o mogućnostima oduzimanja psa samo na temelju "nezadovoljstva susjeda". Iz tog razloga, savjetujem Vam da se obratite svojem odvjetniku ili potražite drugo mišljene vezano uz pravni savjet po tom pitanju.
Također, možete se obratiti i na adresu veterinarske inspekcije čiju adresu i kontakt broj s obzirom na mjesto prebivališta možete dobiti od svojeg veterinara.
U međuvremenu, savjetujem Vam da se i obratite u škole za odgoj i edukaciju pasa. Stručnjaci u prije navedenim školama rješavaju mnogobrojne probleme kao i oblike neprimjerena ponašanje te Vam možda i mogu pomoću u konkretnom slučaju.
Za to vrijeme, možete svog ljubimca za vrijeme noći pustiti u kuću. Na takav način je moguće reducirati pojavu zavijanja ljubimca iz razloga što se isti onda osjeća ugodnije i sigurnije što su bliže svojoj ljudskoj obitelji.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr