Povratak

Zaštita od krpelja i odabir hrane za štene mini pasmine

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Martina Petrovic


Odgovara:
Martina Petrović, dr. med. vet.
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Uskoro dobivamo psića, minijaturnog pinča. Možete li mi dati neku preporuku za zaštitu protiv krpelja? Također me zanima koju prehranu odabrati, je li dobar odabir Eukanuba puppy? Hvala i lijep pozdrav. Tea

O: Za zaštitu od vanjskih parazita na tržištu postoje mnogi preparati, koji dolaze u različitim oblicima: ampule i sprejevi, ogrlice, puderi i šamponi, tablete. Većina od ovih preparata, uključujući ogrlice i ampule, koriste se kod nešto starijih ljubimaca – starijih od 3 mjeseca i težih od 2 kilograma. Za sve ljubimce koji su mlađi i/ili lakši koriste se antiparazitni sprejevi. Tablete se koriste isključivo na recept po preporuci veterinara.

Od sprejeva prikladnkih za Vašeg ljubimca u aktualnoj ponudi Pet centra dostupni su FRONTLINE sprej, FYPRYST sprej kao i BIOVETA Fipron sprej.

Za detaljnije informacije i pomoć pri odabiru prikladnog veterinarsko-medicinskog proizvoda poput navedenih na raspolaganju su Vam i naši veterinari u veterinarskim ljekarnama u sklopu Pet centar trgovina u kojima je ovaj dio asortimana dostupan za kupnju.

Što se tiče prehrane, Eukanuba je hrana superpremium kvalitete, što znači da pokriva se potrebne nutrijente za jedinku s obzirom na dob, veličinu pasmine, specifične potrebe... Osim odlične hrane Eukanuba Puppy Small Breed, u ponudi Pet centra također je dostupna i izvrsna suprepremum hrana Rustican Mini Puppy/Junior, Brit Care Mini Puppy, Wolfpack, Canagan Small Breed, Carnilove Puppy... Preporuka je hraniti ljubimca hranom koja mu najbolje odgovara (npr. formirana stolica, smanjeni vjetrovi, zdrava koža i dlaka..). O važnosti prehrane visokokvalitetnom hranom pisala je detaljnije kolegica, pod naslovom Superpremium hrana za štence: važnost kvalitetne prehrane štenca.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr