Odgovara:
Martina Kuzmanić, dr. vet. med.,
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka

P: Zanima me gdje bih mogao kupiti četku za šarplaninca? Trebala bi mi četka sa dugim zubima i da su čvrsto zavareni jer sve ostale četke ili pucaju ili nisu zubi dovoljno dugi pa ga ne mogu raščešljati dobro.
Hvala,
Amir

O: Prema uputama profesionalnih frizera za pse, pas se nikada ne četka ili češlja bez da se prethodno dlaka navlaži ili običnom vodom ili posebnim preparatom za raščešljavanje dlake.

U trgovinama Pet centra dostupan je velik izbor preparata namijenjenih za održavanje i pranje naših psećih ljubimaca. Preporučam Ingenya kremu za raščešljavanje s rižinim uljem, sojinim proteinima i guar kaučukom. Krema ima snažan regenerirajući učinak, olakšava češljanje i četkanje, daje dlaci volumen i sjaj. Proizvod se nanosi na dlaku i nježno masira da prodre do kože, ostavi nekoliko minuta i ispere te se potom očetka. Krema se može i odmah razrijediti s vodom, uliti u posebnu bocu s raspršivačem i pošpricati dlaku te par minuta poslije očetkati.

Postoji, također, više vrsta češljeva i četki. Čvorići nastali zapetljavanjem dlake prvo se moraju prstima ruke olabaviti ili odmrsiti koliko je moguće, potom pošpricati navedenom kremom, umasirati, ostaviti nekoliko minuta i razmrsiti do kraja metalnim češljem, a nakon toga treba dlaku iščetkati posebnom četkom s metalnim nastavacima (npr. četka Pet Care Soft Extra Large i slične).

OZNAKE: