Povratak

Prilagodba na novi dom i spavanje tigrice

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ljvu 2013


Odgovara:
Ljiljana Vrhovac Uzur, univ. mag. med. vet.
Pet centar, Našička 144, Zagreb

P: Imam pitanje u vezi papige danas je kupljena u Pet centru u Vrbanima, uglavnom sa krletkom i svom opremom. Stavljena je u krletku, ali bila je živahna sve do prije 40 min, spustila je glavu, uperila pogled u jednu točku, zaklapa kapke i ne miče se. Je li to spava ili...? Blizu je prozora, nema jakog svjetla. Karlo

O: Papige tigrice spavaju noću, ali se isto tako vrlo često tijekom dana odmaraju ili drijemaju. Pri tome ostaju stajati na prečkicama, ponekad stoje na jednoj nozi, nerijetko okrenu glavu prema krilu krilu ili jednostavno zatvore oči. Perje im pri tom može biti blago nakostriješeno. Vaša ptičica je promijenila okoliš, dan je bio pun novih doživljaja i svakako joj je potreban odmor. Papigicu tijekom prvih nekoliko dana nemojte puštati iz krletke kako se nebi dodatno iscrpljivala ili uplašila nepoznatih zvukova u prostoru (zvono na ulaznim vratima, zvono telefona, uobičajeni zvukovi u stanu i sl.).
 
Ukoliko primjetite još neke promjene na ptici ili ona ostane mirna i bezvoljna, svakako kontaktirajte veterinarsku ambulantu opremljenu za pregled i liječenje ptica kako bi joj pružili potrebnu pomoć.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr