Povratak

Privikavanje tigrica na novi dom i korištenje posudica za hranu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
sonja vojnovic joomla v2


Odgovara:
Sonja Vojnović, dr. med. vet.
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Prije 4 dana kupila sam tigrice. Nikako da shvate da im se hrana nalazi u posudici. U početku sam mislila da ih je strah, ali kada bi im dala neke poslastice shvatila sam da su jako gladne. Kako da ih naučim da jedu iz posudica?

O: Promjena okoline i dolazak u novi prostor za papigice predstavlja određeni stres. Potrebno im je određeno vrijeme da se prilagode, upoznaju i prihvate novu nastambu. Ponudite im istu hranu na koju su naučile. Provjerite iz kakvih su hranilica jele do sada. Postoje otvorene hranilice koje se nalaze unutar krletke te one koje se nalaze sa vanjske strane kaveza, kod kojih ptica mora provući glavu kroz otvor hranilice da bi došla do hrane. Ako su papige do sada imale posudice s hranom unutar krletke, ponekad im je potrebno vremena da se nauče na ove druge. U tom slučaju možete staviti dodatnu posudicu unutar kaveza. Možete staviti malo poslastice koju su jele u posudicu s hranom, da ih privuče. Inače, što se tiče poslastica, nemojte ih davati u velikim količinama ili prečesto.

Krletku smjestite na mirno i tiho mjesto i nemojte uznemiravati ptice. Pustite ih da se priviknu na novi prostor i one bi trebale ubrzo početi normalno jesti.