Povratak

Suživot nimfe i tigrice

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 
Odgovara:
Dragica Nemeš, dr. vet. med.,
Pet centar, Drvinje 1, Zagreb

P: Zanima me da li smijem u istoj gajbi držati nimfu i tigricu? Hvala, Josip

O: Nimfe se mogu dobro slagati s drugim ljubimcima. Ako mlade dođu u dom, mogu se sprijateljiti i s psima i mačkama, a zanimanje će pokazati i za akvarijske ribice.

Kroz vrijeme prilagodbe sprijatelje se i s drugim pernatim ljubimcima.  Jačina takvih prijateljstava najbolje se vidi prilikom puštanja ptica da zajednički slobodno lete.

Uzgajivači u velikim volijerima često smjeste uz par tigrica i par nimfi. Znači, potrebna je velika krletka, koja će omogućiti nesmetano mahanje krila obiju ptica.

I nimfa i tigrica su radoznale i druželjubive, privržene vlasniku i uživat će u Vašoj pažnji, a svakako je potrebno voditi računa da pažnju posvećujete u istoj mjeri objema pticama. Ako ste često odsutni od kuće, ove dvije papigice mogle bi postati pravi prijatelji praveći društvo jedna drugoj u Vašem odsustvu.

No, ako već kod slobodnog leta primjetite netrpeljivost među pticama, nemojte ih ni pokušavati ih stavljati zajedno. Krletke, u tom slučaju, trebaju biti odvojene te ih stavite jednu uz drugu. Na taj način dajete ptičicama priliku da se bolje upoznaju pa, u izvjesnom vremenu, možete pokušati ponovo ih pustiti na zajedničko druženje.

Ako se radi o starijim pticama, koje su sklone svojim navikama i samostalnosti, situacija je neizvjesnija.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr