Povratak

Tigrica ozlijedila prst i nokat

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ljvu 2013


Odgovara:
Ljiljana Vrhovac Uzur, univ. mag. med. vet.
Pet centar, Našička 144, Zagreb

P: Ja sam bio na poslu i kad sam se vratio Kiki (tigrica) je bila mirna što mi je odmah bilo čudno. Uzeo sam je na prst kad sam vidio da joj krv lagano teče iz prsta i dosta je iskrivljen. Molio bih da mi što prije odgovorite da znam šta mi je činiti. Inače ona sad skače, pjevuši kao da joj nije ništa što mi je čudno, iako sam primjetio da nekad drži nogicu u zrak. LP, Dubravko

O: Tigrica je očito zapela nogom na nešto u krletci i pokušavajući se osloboditi povrijedila prst i nokat. Iako je krvarenje na sreću prestalo, ostao je krvni podljev i oteklina prsta. Iskrivljeni prst ukazuje da postoji vjerojatnost iščašenja malih zglobova prsta što zahtijeva temeljit veterinarski pregled. Kako bi se spriječila moguća infekcija vrlo vjerojatno će biti potrebna i antibiotska terapija.

Preporučam Vam da ptičicu odnesete na pregled u ambulantu za ptice na Veterinarskom Fakultetu Heinzelova ulica, Zagreb (01/2390 410).

Bilo bi dobro da tigricu nekoliko dana ne puštate iz krletke kako bi se što brže oporavila, a u hranu ili vodu joj dodate neki od multivitaminskih dodataka za ptice.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr