Povratak

Witte Molen Eggfood vlažna hrana s jajima

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ljiljana-vrhovac1

 
Odgovara:
mr.sc. Ljiljana Vrhovac Uzur, dr. vet. med.,
Pet centar, Drvinje 1, Zagreb 

P: Kupila sam kod vas vlažnu hranu s jajima Witte molen eggfood, piše da se može pomiješati s vodom,  medom. Med ovaj koji se koristi u domaćinstvu ne bih htjela na svoju ruku davati da mi ne uginu ptičice. Treba li to biti kašasto ili koje voće smiju jesti tigrice i nimfe? Imam dvije nimfe i tigricu zajedno u velikoj krletki, super se slažu.
Katarina


O: Witte Molen Eggfood vlažnu hranu s jajima možete ponuditi pomiješanu s malo vode ili meda. Svakako nećete pogriješiti ukoliko je to izvorni med, upravo onaj koji koristimo za prehranu u domaćinstvu. Ovakav obrok može biti kašast, ali ne rijedak. Od voća ptičicama možete ponuditi banane, jabuke, kivi, smokve, grožđe, ananas, kupine i jagode.

Pri tome bi različite namirnice trebalo uvoditi u prehranu postepeno i u malim količinama.

Svježa, kao i meka hrana, ne bi trebala stajati u zdjelici duže od 2-3 sata. Naime, ovisno o temperaturi okoliša ovakva hrana se brzo kvari pa sve što ptice ne pojedu u ovom periodu treba ukloniti iz nastambe. Voće treba oprati i osušiti, a bilo bi im poželjno ponuditi ono koje nije tretirano zaštitnim sredsvima.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr