Povratak

Koju vrstu hrane odabrati

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Odgovara:
Dunja Herceg, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: ...Friskies, Chappi, Pedigree....koja je od njih najkvalitetnija? Da li je istina kako se ne zna što se sve stavlja u Chappi keksiće te dai zbog toga nije preporučena hrana...?
Lijepi pozdrav,
Rahela

O: Gotove hrane za pse i mačke dijele se na superpremium hrane, premium hrane i kvalitetne hrane te se ovisno o kategoriji razlikuju i po cijeni. Kvaliteta svakako opravdava cijenu, no nema nezdrave hrane.

Dakle, ovisno o deklariranom sastavu, izvoru hranjivih tvari i dodacima koju neke hrane imaju ili nemaju možemo ih kategorizirati po kvaliteti.  Međutim, kao izbor hrane za Vašeg ljubimca svakako treba prvenstveno biti hrana koji Vaš ljubimac rado jede, koja mu održava dobru kondiciju i dobro zdravstveno stanje općenito kao i zdravu i sjajnu kožu i dlaku (koja je često prvi pokazatelj nekog nedostatka u ishrani) te mora biti za Vas financijski prihvatljiva. Na Vama je dakle izbor koji ovisi i o vrsti, pasmini, dobi, kondicionom stanju i veličini Vaše životinje. U našim prodajnim centrima naši veterinari će Vam sigurno pomoći u izboru najadekvatnije hrane za Vas i Vašeg ljubimca.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr