Povratak

Prehrambeni dodaci za gmazove i apetit gekona

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Odgovara:
Zdravka Rumiha, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Imam gekona po imenu marble gekon. Jako je malen pa bih zato volio imati što slabije vitamine. Je li ih imate? Molim Vas odgovor što prije. Veliki pozdrav, Antonio

O: Nažalost, na tržištu ne postoje slabiji ili jači vitamini za gmazove. Svaki proizvođač dodatka prehrani preporučuje dnevnu dozu koja se ne bi smjela prekoračiti, tako da Vi možete smanjiti preporučenu dnevnu dozu, ovisno o specifičnim potrebama Vašeg ljubimca. U našim trgovinama u ponudi imamo širok izbor takvih prehrambenih dodataka za gmazove, od kojih navodim najčešće korištene:

- Tetrafauna - Reptosol, multivitaminski preparat za reptile koji se koristi jednom tjedno u vodi ili se stavlja direktno u usta
- Tetrafauna-Reptolife, vitaminsko-mineralni dodatak s oksidansima i pojačivačima boje, nanosi se na hranu
- Reptix Vital vitaminski dodatak
- JBL Terra Vit, multivitamini i elementi u tragovima
- Sera reptimineral H, minerali i vitamini
- Sera reptilin vitamini

Što se tiče općenito davanja navedenih dodataka gekonima, smatra se kako bi ih mladim jedinkama trebalo davati svakodnevno, a odraslima tri puta tjedno.

Imajte na umu i sljedeće, često je slučaj da marble gekon nema apetita tjedan do dva nakon nabavke i dolaska u novi dom, no ako gladovanje traje dulje od dva tjedna svakako biste s njime trebali posjetiti veterinarsku ambulantu.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr