Povratak

Tarantula Eupalaestrus campestratus (PZB ili pink zebra beauty)

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Odgovara:
Dragan Vešović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Možete li mi reći nešto o vrsti tarantule Eupalaestrus campestratus (prehrana, dimenzije terarija, životni vijek i sl.)?
Hvala, Kristijan

O: Eupalaestrus campestratus (PZB ili pink zebra beauty) je jedna od vrsta tarantula koja potječe s prostora Brazila, Paragvaja i Argentine. Ova vrsta je terestrijalna, u prirodi se hrani malim i velikim insektima, cvrčcima,...

Odrasle jedinke dosežu i do 10 cm te žive i preko 20 godina.

U svrhu držanja, kao i kod ostalih tarantula, trebalo bi osigurati određene parametre, slične kao i u prirodnim uvjetima. Tako, potrebno je osigurati temperaturu između 20-32 C te vlažnost između 50-70%. Uvjet za držanje ove vrste ljubimaca je terarij u dimenzijama od minimalno 30 x 30 cm. Naime, u njihovom držanju je bitnija podloga i površina poda nego visina terarija. Za podlogu se može koristiti treset i to debljine 7-15 cm. U svrhu dekoracije, moguće je u terarij postaviti i grane, ali nije neophodno.

Ova vrsta tarantula pripada jednim od najprikladnijih izbora za početnike. Naime, to je poprilično mirna i na bolesti otporna vrsta životinja, s kojom se može poprilično lako raditi te ih uzgajati.

Korisne informacije o ovoj, kao i o sličnim vrstama tarantula, možete saznati i na adresi Zoološkog vrta u Zagrebu, kao i od članova različitih udruga i društava osnovanih u svrhu razmjene informacija i iskustava vlasnika ovih kućnih ljubimaca.

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr