Povratak

Kako odabrati najbolji mačji pijesak?

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Pijesak 2 2 v2

Najvažniji kriteriji za odabir savršenog pijeska
Ključna svojstva mačjeg pijeska su dugotrajnost, moć upijanja, čvrstoća grudanja, kontrola mirisa i kontrola prašine.
Važna je i lakoća pijeska, jednostavnost korištenja kao i učestalost potrebe čišćenja mačje WC posude.
Koliko vremena možete odvojiti za održavanje mačjeg WC-a? Odaberite pijesak koji je najprikladniji vašem načinu života.
Mnogim vlasnicima je važan i način odlaganja pijeska nakon upotrebe.

Pijesak prilagođen posebnostima vaše mačke
Možda će vašem ljubimcu najbolje odgovarati pijesak koji se neće raspati, onaj za dugodlake mačke ili pijesak za pojačano odstranjivanje mirisa. Imate li ljubimca osjetljivog na mirise, učinite mu odlazak na pijesak ugodnijim odabirom neutralnog pijeska koji nema mirisa. Ako ste posebno zabrinuti za zdravlje ljubimca, odabir ekološkog granulata možda je najbolje rješenje. Mačićima u pravilu najviše odgovara pijesak koji je sitnog zrna, a istodobno je dovoljno nježan za njihove osjetljive šapice.

Mačke najbolje znaju
Najbolji savjet za odabir pravog pijeska u vašoj situaciji može vam dati upravo vaša mačka. S povjerenjem joj prepustite tu važnu odluku. Mačka će sama najbolje procijeniti što joj odgovara i ona je ta koja će odabrani pijesak koristiti - ili neće.

Pijesak 2 1 v2

Grudajući pijesak je vrlo lako čistiti. Najčešće je riječ o bijelom betonitu. Jednostavno održavanje kutije s ovim pijeskom njegova je velika prednost. Po uklanjanju otpada, WC kutiju nadopunite s malo novog pijeska kako biste zadržali potrebnu visinu podloge. Uz prikladno održavanje, ovaj pijesak će potrajati i do mjesec dana.

Upijajući pijesak dugo će ostati suh i čist, a sve što je potrebno je redovno uklanjanje tvrdog izmeta. Osigurava i do tjedan dana čistoće. Odličan je odabir ako nemate mnogo vremena koje biste mogli posvetiti brizi o čistoći mačje kutije s pijeskom.

Silikatni kristalići imaju iznimnu moć upijanja. Ova izrazito lagana WC podloga ne stvara prašinu i ne zahtijeva održavanje izuzev redovnog uklanjanja tvrdog izmeta. Silika gel je savršen izbor za vlasnike koji nemaju mnogo slobodnog vremena i za ljubimce koji uživaju u blagodatima najnovije tehnologije u proizvodnji mačjeg pijeska.

Pijesak na biljnoj bazi predstavlja prirodnu i ekološki prihvatljivu podlogu za mačji WC. Vrlo je nježan prema šapama, prikladan za male i mlade ljubimce. Jednostavan je i praktičan za upotrebu, ali i odlaganje jer se u malim količinama može bacati i u WC školjku.

Mačke napominju da su ovi savjeti samo smjernice. Za vas je naravno najvažniji odgovor na pitanje - koji pijesak je odabrala vaša mačka?