Povratak

Neurobion forte

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
dragan vesovic


Odgovara:
Dragan Vešović, dr. med. vet.
Pet centar, Av. V. Holjevca 62 (Supernova), Zagreb

P: Pas mješanac, star 10 godina, ima displaziju kukova. Krenula bih sa Neurobion forte tabletama pa me zanima Vaše mišljenje i način doziranja istog. Pas ima 30 kg. Hvala, pozdrav. Rada

O: Neurobion forte je humani preparat koji sadrži 5 neurotropičnih vitamina koji se koriste za normalan rad živčanog sustava, a dolazi u tabletama i kao injekcijska otopina. Neurobion forte kombinacija je vitamina B1, B6 i B12. Davanje ovog vitaminskog pripravka indicirano je kod neuroloških poremećaja uzrokovanih nedostatkom B vitamina, kao što je polineuropatija i neuralgija. Pokazalo se da davanje u kombinaciji sa analgeticima/reumaticima smanjuje potrebu za navedenim lijekovima, tj. pojačava njihov učinak. Njihov pozitivni učinak se očituje u ubrzavanju protoka impulsa kroz živčano tkivo s posljedičnim osiguravanjem normalne funkcije i rada živčane inervacije. Na takav način je moguće ubrzati i cijeljenje manjih oštećenja i ozljeda živčanih tračaka. Njegova primjena bi trebala biti u skladu s postavljenom dijagnozom i po preporuci veterinara koji je i postavio dijagnozu.

Općenito gledano, dobri rezultati su se pokazali  kod pasa s otežanim kretanjem različite etiologije, kod kojih je zabilježeno ustajanje na noge kroz nekoliko tjedana ili pak mjeseci, a kod težih slučajeva zabilježeno je da ne hodaju kao prije, ali da je njihova funkcija kretanja sasvim zadovoljavajuće očuvana. Naravno, u dogovoru sa svojim veterinarom, odlučite se za davanje ovog preparata jer su zabilježena mnoga pozitivna iskustva.

U svakom slučaju, savjetujem Vam da prije početka primjene navedena preparata direktno kontaktirate svojeg veterinara. Naime, jedini je on u mogućnosti, a sve u skladu s povijesti bolesti kao i postavljenoj dijagnozi, odrediti doze kao i eventualne primjene navedena preparata kao i kombinacije nekih drugih preparata (npr. hondroprotektori). Također, isti će Vam moći odgovoriti na sva pitanja vezana uz trenutno stanje ljubimca kao i najprikladniji način da se osigura optimalna kvaliteta života istog.

Korisne informacije o ovom oboljenju, liječenju te pomoći možete saznati u našim ranijim odgovorima:

Displazija kukova - olakšavanje simptoma i poboljšavanje kvalitete života veterinarskim dijetama i dodacima prehrani

Pripravci koji pomažu kod displazije kukova i za obnovu zglobne hrskavice

Prehrana psa kojem je dijagnosticirana displazija kukova

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr